В Україні розширюють перелік професій для обов’язкової COVID-вакцинації | Черкаські новини — суспільство

В Україні з 9 грудня набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров’я про розширення переліку професій, для яких вакцинація проти COVID-19 є обов’язковою.

Про це під час брифінгу нагадав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

— З 9 грудня набуває чинності наказ про розширення переліку професій, для яких вакцинація є обов’язковою. Цього разу мова про працівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; працівників установ та закладів, які надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів; працівників підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави (Укрпошта, Укрзалізниця та інші), — наголосив Віктор Ляшко..

Працівники цих установ, які не щепляться проти COVID-19, мають бути відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

— Звертаюсь до працівників зазначених професій: не відкладайте все на останній день або тиждень. Зробіть щеплення сьогодні. Це захист вас та ваших рідних, — сказав міністр охорони здоров’я.

Previous post ТЕЦ надаватиме гарячу воду черкащанам за новим договором | Черкаські новини — суспільство
Next post Бабу і діда померлого 7-річного хлопчика у Черкасах ще два місяці триматимуть під вартою | Черкаські новини — суспільство