В Умані дворічна дівчинка випала з вікна багатоповерхівки — Новини Черкащіни

25 липня 2022, 17:58

У спекотні дні батьки відчиняють навстіж вікна, займаються своїми справами й забувають про безпеку дітей, які з цікавості лізуть на підвіконня. А далі — один крок, що закінчується трагедією та розслідуванням кримінальної справи.

Про це повідомляє пресслужба поліції Черкаської області.

Випадок стався 24 липня в Умані. З вікна шостого поверху випала дворічна дитина. Допоки батьки поралися хатніми справами, дівчинка полізла до відчиненого вікна, оперлася на москітну сітку, яка не витримала вагу дитини. Малечу з травмами госпіталізували до реанімаційного відділення Уманської центральної лікарні. Зараз за її життя борються медики.

Наразі триває з’ясування всіх обставин, поліцейські працюють з родиною щодо дотримання правил безпеки. Раніше в поле зору правоохоронців сім’я не потрапляла, і на обліках не перебувала.

За фактом події слідчими Уманського районного управління поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 166 (Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України.

Поліцейські попереджають про небезпеку та нагадують дорослим про елементарні правила, дотримання яких дозволить врятувати життя і здоров’я дітей. Закривайте вікна, користуйтеся лише положенням провітрювання або дитячими замками.

Джерело

Previous post Борошно з нашого краю повезли українцям у Богодухівку
Next post Хто із нардепів від Черкащини голосував за підвищення собі зарплат — Новини Черкащіни