Всеукраїнську кампанію «Сади України» підтримали Смілянська, Березняківська та Балаклеївська громади

Деталі

Наприкінці березня стартувала всеукраїнська кампанія «Сади Перемоги», ініційована Міністерством розвитку громад та територій України, з метою недопущення продовольчої кризи в країні в умовах війні.

Про це повідомляє голова Черкаської районної військової адміністрації Валерія Бандурко.
За її словами, цю ініціативу в нашому районі вже підтримали Смілянська, Березняківська, Балаклеївська, Корсунь-Шевченківська, Кам’янська, Мошнівська, Руськополянська, Білозірська, Степанківська, Медведівська, Сагунівська, Червонослобідська, Березняківська, Бобрицька громади.
«Допомагають громадянам з посадковим матеріалом Чигиринська міська та Степанецька сільські громади. Вільні площі в громадах району засаджуються картоплею, цибулею, морквою, розсадою овочевих культур, саджанцями плодових дерев, круп’яними та зернобобовими культурами», – говорить пані Валерія.

І додає, приміром, у Білозірській територіальній громаді мала нагоду взяти участь у посадці овочевих культур. Для «Садів Перемоги» у громаді задіяли 16 земельних ділянок, на яких висаджено картоплі — 7 га, інших овочів – 3 га. Крім того, три школи та дитячий садочок пристосували прилеглу територію на площі 3,5 га. До процесу залучені усі працівники Білозірської сільської ради під керівництвом голови – Володимира Міцука, колектив Центру культури і дозвілля та освітяни громади.
«Закликаю усіх, хто ще не долучився, приєднатись до цієї ініціативи й теж посадити та посіяти городину для збільшення продуктової міці нашої держави», – наголошує голова нашого району Валерія Бандурко.

scroll back to top

Previous post В Черкасах тренувалися ліквідовувати надзвичайну ситуацію | Новони Черкащіни — огляд політики
Next post Екстренка отримала гуманітарну допомогу від ГО «Капітани.ЮА»