У ЧДТУ відбулося засідання Черкаського відділення Академії політико-правових наук України — Новини Черкащіни

23 березня 2023, 20:03

22 березня 2023 року в Черкаському державному технологічному університеті пройшло засідання Черкаського відділення Академії політико-правових наук України, на якому окреслили перспективи діяльності черкаського осередку організації та привітали в академічній спільноті нових учасників.

– Черкаське відділення Академії політико-правових наук України ставить амбітні плани, невпинно розвиваючись та збагачуючись професіоналами своєї справи. Кожен на своїй посаді, на своєму місці докладається до виховання патріотизму молодого покоління, робить посильний внесок у перемогу, працює задля розвитку потужної, успішної країни, – зазначив у вітальному слові академік-секретар Черкаського відділення АППНУ, доктор політичних наук, професор, в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор.

Після слів привітань Олег Олександрович вручив Дипломи Академіка АППНУ новим членам черкаського осередку: начальнику Черкаської районної військової адміністрації Валерії Бандурко;  кандидату педагогічних наук, директорці Черкаської гімназії №9 Ірині Топчій; заступнику голови Черкаської районної державної адміністрації Богдану Солошенку та випускнику ЧДТУ, директору автосервісу Бош Авто Сервіс «Кивгила», кандидату історичних наук, голові Спілки підприємців Кам’янщини Ігорю Кивгилі.

Зі збагаченням Черкаського відділення Академії політико-правових наук України учасників засідання через відеозв’язок привітав  академік-засновник, доктор політичних наук, Президент АППН України Петро Мироненко.

– Від імені президії Академії політико-правових наук України вітаю нових членів Черкаського відділення! Сьогодні ми всі є учасниками процесу, маємо працювати на майбутнє, аби Україна стала такою, як ми її бачимо. Тож, будуймо Україну в собі і навколо себе, – привітав академіків Президент АППН України Петро Мироненко.

Петро Мироненко також вкотре наголосив, що Академія політико-правових наук України продовжує працювати над формуванням політичної української еліти, залучаючи всі області та об’єднуючи науковців, освітян, громадських діячів і представників влади.

Під час засідання академіки обговорили перспективи розвитку Академії політико-правових наук України, зокрема висловили пропозиції щодо найближчих планів діяльності Черкаського відділення.

У своєму виступі кандидат історичних наук, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Шамрай запропонував кандидатури на членство в Черкаському відділенні АППНУ, аби зміцнити Черкаський осередок гідними людьми, які знаються на освіті, науці, економіці, політиці, патріотичному вихованні молоді, збереженні історії та культури. Своєю чергою, голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко заохотив учасників докласти зусилля для покращення наукового потенціалу та запросив відвідати дослідну станцію помології імені Л.П.Симиренка Інституту Садівництва Національної аграрної академії наук України й за можливості повести там засідання Академії.

Упродовж теми докторка філософських наук, професорка, завідувачка кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ Анжела Бойко зосередила увагу на важливості формування сенсів у суспільстві через обговорення, дискусії, круглі столи тощо, запропонувавши визначитися з форматами. Занепокоєння підготовкою педагогічних кадрів, які мають бути носіями ідеології у вихованні молодого покоління, висловив кандидат історичних наук, начальник Управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський.  Нагальні питання збереження та охорони історико-культурної спадщини в регіоні  порушив  у своїй промові доктор історичних наук, професор, проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко.

Взявши слово, кандидат політичних наук, викладач кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ Михайло Калініченко зауважив важливість ефективної співпраці із засобами масової інформації для демонстрації прогресивного напряму роботи  Академії політико-правових наук України, оскільки Черкаське відділення набирає обертів, то і популяризація діяльності має не збавляти темпів.

Учасники чергового засідання Черкаського відділення Академії політико-правових наук України окреслили плани на найближче майбутнє, у яких основне завдання кожного – продовжувати робити свій внесок у перемогу, адже саме люди формують регіональну політику.

Пресслужба ЧДТУ

Джерело

Previous post У Трушівцях горіла трава на 2,5 гектара — Новини Черкащіни
Next post Костюм черкащанки, присвячений боротьбі за Волю, отримав «срібло» у Лос-Анджелесі — Новини Черкащіни