У Черкасах відзначили День пам’яті жертв Голодомору (ФОТО) — Новини Черкащіни

27 листопада 2021, 21:54

Жалобні заходи присвячені Дню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років пройшли 27 листопада. Визначення «голодомор» вживається також для голоду 1921—1923 та 1946—1947 років.

Розпочалися урочистості о 15:00 з церемонії покладання квітів до пам’ятника жертвам Голодоморів в Соборному парку. Після спільної молитви була проведена урочиста хода до Соборної площі, на якій пройшла загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Засвіти свічку пам’яті». Окрім небайдужих містян на заходах були присутні представники духовества, влади, поліції, держслужби, Черкаського національного унівеситету імені Богдана Хмельницького та інших.

image(4)

Заступник черкаського міського голови Павло Валенчук наголосив на важливості пам’ятати трагічні події Голодомору.

– Сьогодні згадуємо мільйони тих людей, які залишилися без хліба. У кожного з нас в сім’ї десь за декілька поколінь тому є рідні, або знайомі наших рідних, які загинули під час одного з Голодоморів, сьогодні ми вшануємо, згадаємо їх пам’ять, – сказав Павло Валенчук.

image(2)

image(5)

Мешканка Черкас Тетяна Мединська розповіла, що хоч особисто з голодомором не стикалася, але історії, які їй перевідали в дитинстві її родичі, залишилися глибоко в пам’яті.

– Коли я була маленька моя бабуся, якщо шматочок хліба падав, його піднімала і цілувала. Тоді це мене дивувало, а вона казала, щоб я так само робила і до нині так все життя роблю, – зазначила черкащанка.

image(1)

Служителі духовенства доєдналися до жалобних слів та наголосили на тому, що ми маємо запобігти схожим трагедіям і шанувати пам’ять мільйонів замучених голодом українців.

Анастасія Щетініна

Джерело

Previous post На Чигиринщині вперше пройшли тактико-спеціальні навчання — Новини Черкащіни
Next post Двоє черкаських випускників отримуватимуть стипендію Президента України — Новини Черкащіни