У черкаській багатоповерхівці пролунав вибух — Новини Черкащіни

08 серпня 2022, 16:03

У Черкасах вранці 7 серпня в багатоповерхівці вибухнув газ, одного чоловіка з опіками ушпиталили, повідомила речниця обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ірина Назарок, пише Суспільне.

Медики отримали повідомлення про вибух газу близько 5:30 ранку, пояснила речниця черкаської «екстренки» Ірина Назарок:

«О пів на шосту ранку сьогодні був виклик, що на вулиці Іллєнка у багатоповерхівці стався вибух газу. Медики екстренки надавали допомогу 30-річному чоловіку».

Квартира, в якій стався вибух. Марія Івкевич

За словами Ірини Назарок, у травмованого попередньо діагностували опіки шиї, грудної клітки і руки. Його доправити до Першої черкаської міської лікарні.

Як пояснила речниця Головного управління держслужби із надзвичайних ситуацій області Юлія Норовкова, рятувальники також отримали виклик на місце події:

«Черговий караул і відділення реагування на НС виїжджали на місце вибуху, але пожежі не було».

Речниця Головного управління Нацполіції області Зоя Вовк розповіла, що внаслідок вибуху вилетіло скло з вікон:

«Стався, попередньо, вибух побутового газу. Чоловік 1992 р.н. отримав опіки. Наразі потерпілий госпіталізований до КНП «1 міська лікарня». Також, у результаті вибуху пошкоджено вікна в під’їзді з першого по п’ятий поверх».

Квартири сусідів після вибуху. Марія Івкевич

Марія Івкевич — мешканка будинку по вулиці Юрія Іллєнка, в якому стався вибух. Її квартира розташована поверхом нижче від місця події.

З її слів, вибух стався близько 5:10 ранку:

«Ми почули вибух і побачили як летить скло зверху. Почався дуже неприємний запах, люди кричали, що це газ. Коли вийшли на подвір’я, то побачили, що у людей, у яких стояли дерев’яні вікна, то вони усі вилетіли. Двері також у кого були більш старі вилетіли. У під’їзді усе скло вилетіло. Через 3 години нам повідомили, що це «не витік газу», бо стеля біла, плита не пошкоджена, і прибори показують норму. На момент вибуху в квартирі, де це сталося знаходився один чоловік, він вибіг з опіками на тілі і кричав, що він тільки підкурив в квартирі».

Мешканка будинку розповіла, що знає своїх сусідів ще з дитинства: «Скільки я себе пам’ятаю там проживав чоловік, його дорослий син (який і вчинив вибух) і жінка. Наркомани одним словом, які не дають спокійно жити людям. Постійно жінка ходить п’яною, дорослий чоловік часто вночі її б’є так, що чує весь під’їзд. Жінка постійно чіпляється до людей, дзвонить в двері сусідам. Дорослий чоловік не раз виходив на вулиці і кидав ножі в дерева посеред дня у стані алкогольного сп’яніння. Раніше постійно ходили чужі чоловіки-наркомани до них. Постійні крики».

З цього приводу, додала Марія Івкевич, мешканці будинку неодноразово викликали поліцію. Наразі, додала дівчина, газопостачання у будинку не відновлене. Ремонтна бригада не повідомила, коли вони полагодять систему.

Джерело

Previous post Через необережне поводження з вогнем на Шполянщині горіла надвірна споруда — Новини Черкащіни
Next post Прокуратура виявила незаконну оборудку з позаконкурентним набуттям земель — Новини Черкащіни