У Черкаській області затримали браконьєра, який застрелив самку оленя (ФОТО)

Інцидент стався вчора, 6 жовтня поблизу села Домантове, що на Черкащині.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Звук пострілу почув єгер мисливського господарства. Під час зупинки автівки, яка рухалась з місця пострілу,  у чоловіка виявили зброю.  На місце події були викликані мисливствознавець Золотоніського держлісгоспу, рейдова група обласного управління, наряд поліції. Так, з'ясували, що чоловік застрелив самку оленя плямистого  і сховав її в лісі.

На браконьєра було складено протокол за ч.2 ст. 85  Кодексу України про адміністративні правопорушення. За рішенням суду це порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від шістдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої або позбавлення права полювання на строк до трьох років.

Крім того, браконьєр повинен буде сплатити збитки за незаконне добування оленя плямистого у розмірі 50 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Черкаській області виявили браконьєра, який наловив риби на понад 200 тисяч гривень.

Джерело

Previous post На Черкащині перекинулась вантажівка: травмувався водій (ФОТО)
Next post Шоу бульбашок, виставкові локації: черкаський водоканал запрошує відвідувачів — Новини Черкасс