У Холодному Яру вшанували Героїв минулого та сьогодення

Деталі

У Холодному Яру вшанували Героїв минулого та сьогодення, які боролися за волю України на початку минулого століття і які виборюють нашу незалежність нині.
Про це повідомляють в ОВА.
«Черкащина – центр України не лише географічно. Це аксіома для кожного, хто знає історію визвольної боротьби українців за власну державність», — наголосив під час вшанувань голова обласної військової адміністрації Ігор Табурець, закликаючи українців не забувати свої витоки.

За його словами, тепер пам’ять про розвідників-повстанців увічнено і на одній із будівель Кам’янки. Там вони працювали під виглядом більшовицької «міліції», насправді отримуючи розвіддані і зброю.
«Повстанці Холодного Яру стали не тільки легендою завдяки своїй відвазі, а ще й прикладом для всіх наступних поколінь наших воїнів, – зазначає Ігор Табурець. – Героїчна 93-тя окрема бригада, що разом із іншими захисниками зараз бореться з окупантами, іменується саме «Холодний Яр». Пам’ятаємо всіх наших героїв! І відстоюємо нашу волю, як і сотню років тому, зі зброєю в руках і з вірою в перемогу!».

scroll back to top

Previous post В Україні дозволили одночасно вводити вакцину від COVID-19 та інших інфекцій — Новини Черкасс
Next post Фракція «ОПЗЖ» у районній раді припинила своє функціонування