У наш регіон рухається повітря з пиловими частками із Каспійської низовини

Деталі

У наш регіон рухається повітря з пиловими частками із Каспійської низовини
Про це повідомляє головний синоптик області Віталій Постригань.
За його словами, північно — східний антициклон прямує на Каспій, але 28-29 травня поверне вітер на південно-східні румби.
«При такій синоптичній ситуації створюються ідеальні умови для транскордонного перенесення у наш регіон повітря з пиловими частками із каспійської низовини. Тож у суху погоду спостерігатиметься погіршення видимості та помутніння неба, а коли ці частинки потрапляють у вологу повітряну масу, то випадає «брудний дощ», який ми вже побачили 24 квітня 2024 року», – пояснює пан Віталій.

І уточнює, за синоптичними розрахунками, на покращення ситуації, очищення повітря можна розраховувати 30 травня.
«Як відомо, частинки пилу можуть спричиняти подразнення слизових оболонок, кашель та чхання. Особливо це небезпечно для людей, які страждають на захворювання органів дихання, алергічні реакції та людей похилого віку. Тому бажано обмежити перебування на відкритому повітрі, а також зачиняти вікна в оселях та частіше проводити вологе прибирання», – радить Віталій Постригань.

scroll back to top

Previous post Петиція про присвоєння жителю Самгородка Степану Педченку Героя України зібрала більше 25 тисяч голосів і чекає на розгляд
Next post 29-річний водій загинув у палаючому авто