У районі нині проживає 57855 переселенців

Деталі

У районній військовій адміністрації провели оперативну нараду, в якій взяли участь заступники, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Про це повідомляє голова Черкаської РВА Валерія Бандурко.
За її словами, важливим і нагальним залишається питання підготовка бомбосховищ та укриттів у начальних закладах.
«Ми всі маємо докласти максимум зусиль, щоб розпочати навчальний процес 1 вересня.
Зрозуміло, що не всі школи вийдуть на традиційне навчання, але максимально прагнемо створити всі необхідні умови. Проте безпека учасників освітнього процесу залишається на першому місці», – зазначає пані Валерія.
І додає, також в районі здійснюється підготовка соціальних об’єктів до опалювального періоду.
«Щодо кількості внутрішньо-переміщених осіб у Черкаському районі, то наразі загалом їх у нашому краї 57855 осіб, з них у Черкасах – 23820, у Смілі — 5661, у Каневі – 4115», – веде далі Валерія Бандурко.
Вона каже, що в районі функціонує хаб-склад, де активно здійснюється рух гуманітарних вантажів і щиро дякує волонтерам, які з різних куточків світу надають допомогу. «Отримане, за потребою, на підставі офіційних листів-звернень, передаємо військовим підрозділам, громадам та громадським організаціям. На тижні заплановано проведення комісії з питань захисту прав дитини райдержадміністрації на порядок денний виноситься питання створення в районі прийомної родини. Питань, які потребують уваги та реагування вистачає. Щодня вони додаються та змінюються», – підсумовує голова Черкаської РВА.

scroll back to top

Previous post Стартувала благодійна акція «Смілива гривня» зі збору монет на потреби ЗСУ
Next post Початок серпня розпочався погодною нестабільністю