У Смілі вперше виступив духовий оркестр «Роксолана» із міста Кременчук. Відео

Деталі

Яскравою родзинкою святкування Дня міста став виступ духового оркестру «Роксолана». Цей оркестр є єдиним саме дівочим колективом в Україні.

З 2000 року і по теперішній час Віктор Федорович працює керівником дівочого духового оркестру «Роксолана» Кременчуцького педагогічного коледжу ім. А.С. Макаренка. В 2003 році цей колектив також отримав звання «народного». З 2005 по 2009 роки колектив «Роксолана» брав участь у щорічних карнавалах в Італії на острові Сицилія. Дівочий духовий оркестр «Роксолана» знають в багатьох містах України, в Росії, Польщі, Білорусі, Франції, Молдові, Італії, Південній Кореї. Тендітні і стрункі кременчужанки граційно тримають в руках духові інструменти, деякі з яких важать до 7 кілограмів. Окрім майстерної гри, учасниці оркестру віртуозно крокують в такт музики, виконують складні стройові вправи, – одним словом, влаштовують справжнє шоу.
Духовий оркестр «Роксолана» – неодноразовий переможець марш-парадів у м. Полтаві, володар гран-прі щорічного обласного фестивалю «Студентська весна», Всеукраїнського фестивалю-конкурсу духових оркестрів «Моршин збирає друзів», ХІ Всеукраїнського фестивалю духової музики “Сурми України” (2010), лауреат Сицилійського фестивалю-карнавалу (2005-2009, Італія).

На початку вечірньої програми свята оркестр розважив публіку і підняв настрій, виконанням попурі із відомих українських та світових хітів.

scroll back to top

Previous post У Холоднянському від самогубства врятували чоловіка
Next post Молоді смілянські артисти влаштували запальний концерт і переспівали популярні українькі гурти