У «Софіївці» зацвіло тюльпанове дерево

Деталі

В дендропарку «Софіївка» зацвів ліріодендрон тюльпановий. Саме завдяки квітам, що з’являються раз на рік лише на кілька днів наприкінці травня на початку червня, дерево отримало назву «тюльпанове».

Про це пише «УманьNews.City».
За словами екскурсоводів Дендропарку, в «Софіївці» ростуть три тюльпанових дерева. Одне з дерев віком років сорок, два інших дещо старші.
Знайти тюльпанові дерева можна на «Єлисейських полях».

Нагадаємо, що тюльпанове дерево — вид рослин роду Ліріодендрон і найближчий родич магнолії. Країною походження є Північна Америка. Це листопадне дерево висотою до 60 м. Квітки тюльпаноподібні, слабо духмяні, до 6 см в діаметрі, чашолистики донизу відгинаються, зеленуваті або зеленувато-білі, пелюстки зеленувато-жовті, з помаранчевими плямами всередині біля основи пелюсток. Відомо, що ліріодендрони були поширені в крейдяному періоді, тобто майже 100 мільйонів років тому на території Євразії. В Україну ці екзотичні рослини вперше були завезені в 1813 році до Нікітського ботанічного саду.

scroll back to top

Previous post У змаганнях брали участь школярі 60 роїв з числа джур