У Золотоноші суд дав умовне поліцейському, який п’яним влаштував стрілянину

У Золотоноші винесли вирок поліцейському, який рік тому в одному з місцевих кафе влаштував стрілянину. Як з’ясувало слідство, пістолетом правоохоронець володів незаконно. Чоловік працював дільничним офіцером поліції сектору превенції Золотоніського районного відділу поліції. Пише сайт Золотоноша.City.

28 серпня 2021 року він, перебуваючи у магазині-кафе і вживаючи алкогольні напої, мотивуючись особливою зухвалістю та ігноруючи існуючі в суспільстві елементарні правила поведінки і гуманності, дістав з автомобіля «Сitroen Веrlіngо» пістолет моделі «Иж-79-8». Останній є гладкоствольною короткоствольною вогнепальною зброєю, а його конструкція, ймовірно, була змінена промисловим способом, шляхом заміни ствола для стрільби патронами калібру 9 мм Р.А., придатною до здійснення пострілів шумовими та газовими патронами калібру 9 мм Р.А. Також “апгрейд” зробив його спроможним стріляти набоями, спорядженими кулею «несмертельної дії» калібру 9 мм Р.А. та патроном роздільного заряджання.

Поліцейський почав направляти зброю в бік людей та проїжджаючих автомобілів. У подальшому, близько 20.00 того ж таки дня, перебуваючи на літньому майданчику магазину-кафе, у присутності місцевих жителів, порушник здійснив із зазначеного пістолета два постріли в сторону нежитлового будинку. Про це повідомляють у вироку.

Поліцейський розкаявся у скоєному та уклав угоду про визнання винуватості. Золотоніський міськрайонний суд призначив для охоронця порядку покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Водночас його звільнили від відбування призначеного покарання, замінивши випробуванням та іспитовим терміном на 1 рік.

Previous post Прокуратура просить для депутата-колаборанта заставу у мільйон гривень
Next post Мірошник і його млин: на Черкащині руйнується вітряк у голландському стилі