Україна звільнила з російського полону 215 захисників. Їх обміняли на Медведчука — Новини Черкасс

Про це розповів глава Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, звільнено 108 бійців полку “Азов” та інших формувань Національної гвардії України, а також військовослужбовців Сухопутних і Військово-Морських сил, територіальної оборони ЗСУ, Державної прикордонної служби, Національної поліції, працівників СБУ, Держспецслужби транспорту, Державної митної служби.

– Серед звільнених – командир “Азова”, Герой України , виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти , , з Нацгвардії України, Герой України, командувач 1-го окремого батальйону морської піхоти. Також повертається , – повідомив Андрій Єрмак.

Звільнені й захисниці , які потрапили в полон, перебуваючи при надії.

Як розповів тимчасовий виконувач обов’язків голови СБУ Василь Малюк, обміняли 200 громадян України на Віктора Медведчука.

– Безпосередньо ми сьогодні обміняли 200 громадян України на пана Медведчука. Хочу зазначити, що Медведчук – це не просто кум Путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провина повністю зафіксована у відповідних матеріалах, – заявив Василь Малюк.

Він зазначив, що під час роботи над справами Віктора Медведчука було знешкоджено низку агентурних мереж, затримано державних зрадників та здобуто велику кількість інформації, яка використовується у контррозвідувальних заходах.

Командири Азову

Фото: пресслужба МВС

Крім того, п’ять командирів “Азова” були звільнені шляхом обміну на 55 російських полонених. Вони перебувають у Туреччині.

Також Україна домоглася звільнення десяти іноземців – захисників України, громадян п’яти держав-партнерів.

На світлині Михайло Діанов (Піаніст)

Фото: Володимира Золкіна. На світлині Михайло Діанов (Піаніст)

Додамо, цей обмін є найбільшим з 24 лютого.

Перелік усіх звільнених:

“В бібліотеці я ще не жив”: історія черкаського письменника з війни.

Долучайся до телеграм-каналу “Шо там у Черкасах?”. Оперативно повідомляємо про повітряні тривоги і першими повідомимо про нашу перемогу

Previous post Незабаром на Черкащині прогнозують заморозки
Next post На Черкащині допомогу отримали більше 1500 вимушених переселенців — Новини Черкасс