Успенський собор у Каневі повернули у державну власність

Суд задовольнив позовну заяву про визнання незаконним рішення, скасування державного акту на право постійного користування землею та повернення земельної ділянки історико-культурного призначення у державну власність.

Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

Суд погодився з доводами прокурора, що земельна ділянка, розташована в м. Каневі, на якій знаходиться пам’ятка археології національного значення — Успенський (Георгієвський) собор, передана у постійне користування Київській митрополії Української православної церкви з порушеннями вимог чинного законодавства.

Зокрема, Канівською міською радою в порушення вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про охорону культурної спадщини», незаконно змінено цільове призначення земельної ділянки історико-культурного призначення, та передано у постійне користування без погодження відповідних органів охорони культурної спадщини.

Також Канівська міська рада взагалі не була  уповноважена приймати рішення про передачу у постійне користування  спірної земельної ділянки, оскільки на момент прийняття рішення, органом уповноваженим державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах є Черкаська обласна військова адміністрація.

Джерело

Previous post На Черкащині чоловік сплатить понад 30 тисяч за порубку дерев