За фіктивну інвалідність– 4000 доларів

Деталі

Тальнівчанка отримала підозру у зловживанні впливом. Жінка обіцяла посприяти в оформленні фіктивної інвалідності дружині, що дозволило б її чоловіку уникнути мобілізації.
Як повідомляють в обласному управлінні поліції, фігурантку затримали під час отримання 4 000 доларів неправомірної вигоди.

«У поле зору правоохоронців потрапила працівниця однієї з приватних організацій у Тальному, яка хотіла зробити бізнес на дружинах ухилянтів. Жінка, маючи знайомства та вплив, сприяла в оформленні медичної документації з неправдивими відомостями, на підставі якої медико-соціальна експертна комісія визнавала дружин чоловіків призовного віку інвалідами 3-ї категорії. Вартість такої послуги складала 4 000 доларів США», – розповідають у поліції області.

Правоохоронці кажуть, що спільними діями слідчих слідчого управління обласної поліції та працівників СБУ та під процесуальним керівництвом прокуратури фігурантку затримали під час отримання нею грошей зі вказаної суми. Жінці вже вручили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України – зловживання впливом. Поліція встановлює її причетність до інших аналогічних фактів, а також можливих пособників її незаконної діяльності.
У кримінальному провадженні тривають слідчі дії.

scroll back to top

Previous post Голова РВА Валерія Бандурко розповіла про відбудову зруйнованих будинків у Смілі
Next post Родині загиблого Героя Андрія Лемішенка в ОВА передали державну нагороду