За грабіж повідомлено про підозру жителю Золотоніського району

Золотоніською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за підозрою жителя одного із сіл Золотоніського району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно, поєднане з проникненням у житло, в умовах воєнного стану), ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом) КК України. Повідомляють у прокуратурі Черкаської області.

Так, за версією слідства раніше судимий місцевий житель, під час введеного на території України воєнного стану, користуючись знайомством з господаркою будинку, проник до її домоволодіння у Золотоніському районі, де в присутності 10-річного хлопчика, сина потерпілої, відкрито заволодів коштами в сумі 700 грн, які належали власниці помешкання. Не зупиняючись на вчиненому, перебуваючи у зазначеному будинку, вказана особа викрала паспорт громадянина України на ім’я власниці домоволодіння.

Правопорушника затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 186, ч. 3 ст. 357 КК України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: грабіж, вчинений в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Previous post Апеляційний суд і судова охорона розповіли юним черкасцям про свою роботу (фото) — Новини Черкащіни
Next post На Черкащині розкрили вбивство чотирирічної давності