За гроші сприяв у перетині кордону: на Вінниччині затримали черкащанина (ФОТО, ВІДЕО) — Новини Черкас за сьогодні

в Новини

23.04.2024

49-річний житель Черкаської області за гроші забезпечував чоловікам призовного віку допомогу в перетині кордону на територію Республіки Словаччини.

Про це інформують в пресслужбі ГУНП у Вінницькій області.

До правоохоронних органів надійшла оперативна інформація про те, що мешканець Черкащини за винагороду допомагає чоловікам призовного віку в перетині кордону поза межами пунктів пропуску.

У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили 49-річного правопорушника. Раніше судимий за тяжкі злочини підозрюваний розповсюджував інформацію про те, що може допомогти військовозобов’язаним чоловікам незаконно перетнути державний кордон України. Попередньо він обговорював спосіб виїзду, місце та ціну «послуги» з клієнтами. Фігурант проводив інструктаж щодо правил поведінки при перетині кордону та переправляв їх до сусідньої країни.

19 квітня правоохоронці за силової підтримки спецпризначенці КОРДу затримали фігуранта на автодорозі у напрямку іншої області, який рухався до державного кордону аби сприяти незаконному перетину одному із чоловіків призовного віку. 20 квітня фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Суд обрав 46-річному зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Правоохоронці встановлюють коло осіб, які могли бути причетними до правопорушення.

Читайте також: У зруйновану ворожою ракетою частину будинку в Умані встановлюють нові плити

Реклама
Previous post Через перевищення швидкості в Черкасах виявили чоловіка, який перебував у розшуку (ФОТО) — Новини Черкас за сьогодні
Next post Сільська громада закупила військовим радіоелектронні засоби протидії літальним апаратам