За матеріалами СБУ до 15 та 11 років позбавлення волі засуджено бойовиків «лнр» — Новини Черкащіни

17 січня 2023, 15:01

Контррозвідка СБУ продовжує викривати учасників незаконних збройних формувань для їх затримання і притягнення до відповідальності за злочини проти державної безпеки України. На Черкащині за матеріалами СБУ до 15 та 11 років позбавлення волі засуджено терористів так званої «лнр». Слідчі СБУ зібрали беззаперечні докази причетності двох бойовиків до збройного протистояння силам ЗСУ.

За даними слідства, з 2014 року чоловік приєднався до терористичного угруповання, де проходив службу під позивним «Чапай». Він отримав звання «полковник» та командував «2-ю протитанковою артилерійською батареєю 4-ї окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу так званої народної міліції «лнр».

До його обов’язків входила організація здійснення збройного опору ЗСУ на лінії розмежування, контроль за військовою дисципліною, морально-психологічним станом, за повсякденною діяльністю особового складу батареї. Крім того, встановлено, що він особисто неодноразово брав участь у збройному протистоянні силам АТО/ООС на території Попаснянського та Слов’яносербського районах Луганської області.

Іншою пособницею терористів виявилась жінка, яка з 2014 року добровільно приєдналась до лав угруповань бойовиків ОРДЛО. Нині вона очолює посаду начальника складу так званого «взводу забезпечення 16 БТрО 4 ОМСБр 2 армійського корпусу народної міліції лнр». Встановлено, що крім продовольчого забезпечення окупантів та бойовиків, вона бере активну участь у військових навчаннях бойових підрозділів.

323379125_558035319535172_4213872642757471067_n

Зокрема, ватажки неодноразово залучали її до виконання бойових завдань в районах населених пунктів Прибиш, Слов’яносербськ, Довге, Жовте Луганської області. Нині зловмисники переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій території.

Суд визнав бойовиків винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України та виніс вироки — 15 та 11 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна. Досудове розслідування здійснювали слідчі СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Про це інформує СБУ

Джерело

Previous post Черкащанам пропонують долучитися до обрання логотипу ЦНАПу — Новини Черкащіни
Next post Старт спортивних досягнень 2023 року у жашківських волейболістів | Новини Жашківа