За три роки мільярд дерев — Черкащина долучилася до амбітного проєкту

У Черкаському управлінні лісового та мисливського господарства відбулася пресконференція за участі керівника установи Олександра Дзюбенка. Під час спілкування він, зокрема, розповів про участь у Всеукраїнській акції “Створюємо ліси разом” під патронатом Держлісагенства та президентському проєкті “Зелена країна”. Ці акції передбачають висадку мільярда нових лісових насаджень за три роки та збільшення площ лісів на мільйон гектарів. Участь у них може взяти будь-хто, кому не є байдужою доля “зелених легень” країни. Пише сайт “Про Все“.

Офіційна презентація програми масштабного озеленення вже відбулася на державному рівні. Основні заходи відбуватимуться з 1 жовтня і триватимуть до 31 листопада. На сайті “Ліси Черкащини” та соціальних мережах будуть опубліковані контакти відповідальних осіб по всіх десяти держлісгоспах, до яких можна буде звернутись при бажанні висадити ліс разом з лісівниками.

Цього року громадська акція з висаджування нових лісів відбудеться у новому форматі. Так, на спеціальному сайті кожна людина матиме змогу відслідкувати хід висадки лісу в усіх регіонах країни. Охочим долучитись до проєкту громадянам та спільнотам потрібно буде заповнити спеціальну форму реєстрації на участь в акції „Створюємо ліси разом“. Під час спільної висадки лісівники нададуть посадковий матеріал та проведуть майстер класи з грамотної та професійної висадки сіянців.

Передбачений і компроміс для тих, хто не має змоги висаджувати дерева. Лісівники готові це зробити за них. Потрібно лише зробити благодійний внесок у розмірі 50 гривень за одне дерево. Сама висадка передбачається безкоштовною, а ось сплачені благодійні кошти будуть перераховані для підопічних фонду “Таблеточки”, який протягом десяти років допомагає одужати онкохворим дітям.

Олександр Дзюбенко пояснив, чи дійсно знайдеться стільки земельних ресурсів, які б дозволили реалізувати задумане в повній мірі.

– Зараз проводиться активна робота по підбору ділянок для лісовирощування. Зокрема, ведуться перемовини з кожною ОТГ та разом відшукуються резерви, які допоможуть у відтворенні нових лісів, — прокоментував він.

Керівник обласного лісового відомства пояснив, що, на жаль, ставлення до питання різниться в різних ОТГ.

– Хто в громадах дійсно переймається питанням озеленення та, зокрема, лісоутворення, ставиться до намірів висадки нових лісових насаджень добросовісно. Врешті потрібно вишукувати компроміс. І це процес нелегкий, — акцентував Олександр Дзюбенко.

Previous post На Уманщині затримали розбійника, що пограбував пенсіонерку
Next post У середмісті Черкас з’явився “мистецький” паркан довжиною 40 метрів | Черкаські новини — суспільство