Засуджено двох жінок за несанкціонований збут інформації — Новини Черкащіни

05 серпня 2022, 22:05

За участі прокурорів Черкаської обласної прокуратури засуджено жительок міста Черкаси та міста Чернівці за незаконне збирання, копіювання та збут інформації з обмеженим доступом.

Вказані особи обвинувачувалися в тому, що маючи доступ до автоматизованої системи митного оформлення (АСМО), будучи обізнаними про заборону передачі службової інформації третім особам, копіювали інформацію щодо транспортних засобів із вказаної бази та за допомогою месенджерів «WhatsApp» і «Telegram» передавали її підписникам Тelegram-каналів.

Дії останніх кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 361-2 КК України (несанкціонований збут інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, та організація несанкціонованого збуту вказаної інформації).

Суд визнав обвинувачених винними та призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, встановивши їм іспитовий строк та поклавши на них ряд обов’язків, які перевірятимуться відповідними державними органами.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювалося слідчими УСБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Джерело

Previous post Прогноз розвитку шкідливих комах і хвороб сільгоспкультур на Черкащині у серпні, – Держпродспоживслужба — Новини Черкащіни
Next post Новий керівник черкаських парків не відкидає можливості повернення затриманого попередника | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області