Зненацька: під Бєлгородом відбувається звільнення цих територій від режиму путіна

Деталі

Інформаційний простір рф відреагував на події в Бєлгородській області 22 травня панікою, фракційністю і неузгодженістю, яку він зазвичай демонструє у випадку значних потрясінь — Інститут вивчення війни (ISW).
«Деякі провоєнні блогери зациклилися на тому, що «РДК» і «ЛСР» складаються переважно з росіян, назвали їх зрадниками рф, безпідставно звинувативши в роботі на ГУР Міноборони України.
Кілька воєнкорів припустили, що атака була цілеспрямованою інформаційною операцією, метою якої було відволікти увагу від нещодавнього захоплення Бахмута рф і посіяти паніку в російському інформаційному просторі напередодні можливого українського контрнаступу», — йдеться в матеріалі.
Зі свого боку, російський ультранаціоналіст Ігорь Гіркін заявив, що попереджав про те, що такі транскордонні рейди можуть бути частиною ширшої української контрнаступальної стратегії.
Керівник ПВК «Вагнер» Євгеній Прігожин, скориставшись інцидентом, звинуватив уряд рф і його бюрократичну бездіяльність у сприянні атаки. ISW вважає, що більшість російських військових блогерів відповіли на ситуацію відносно різними занепокоєннями, тривогами та гнівом, а інформаційний простір не згуртувався навколо однієї цілісної реакції на подію, що свідчить про те, що інцидент застав їх зненацька.
В український розвідці впевнені: у прикордонних селах під російським Бєлгородом почалась збройна боротьба росіян проти режиму Путіна.
«Боротьба громадян Росії проти незаконної влади і узурпатора Володимира Путіна», — так пояснили NV в Головному управлінні розвідки Міноборони (ГУР МО) події, що вчора зранку розпочались у прикордонній з Україною Бєлгородський області.
Ще вночі бійці Російського добровольчого корпусу (РДК), що складається з громадян РФ, які воюють в Україні проти окупаційної армії, повідомили про своє проникнення у прикордонні сели країни-агресора: Безлюдівку (Бєлгородська область), Чуровичі (Бряньска) і Любимівку (Курська область), виклавши відповідні відео.
Вже вдень представники РДК, а також Легіону Свобода Росії (ще однієї структури, яка воює на боці України і створена з росіян — добровольців та військовополонених) заявили в ТГ про звільнення прикордонного села Козинка на Бєлгородщині, а також ще одного — Гора-Поділ. Більш того, там розповіли про просування далі по дорозі на Бєлгород — в напрямку містечка Грайворон.
«Громадяни РФ зі структур РДК і Легіон Свобода Росії проводять відповідні заходи й операції на території Бєлгородщини», — заявив редакції Андрій Юсов, представник ГУР МО. Він додав, що йдеться не про якусь українську операцію, а виключно про абсолютно незалежні автономні структури, «які ухвалюють самостійні політичні рішення».
NV звернувся по коментар в РДК, і там пообіцяли розповісти про події під Бєлгородом «пізніше». При цьому в корпусі додали, що після їх акції «у Кремлі почнуть нервувати».
«Можемо на сьогодні констатувати, що рух опору всередині самої РФ проти режиму Путіна лише набирає обертів, і, вочевидь, збільшується кількість людей, які готові до збройної боротьби за відновлення своїх прав проти тоталітарного режиму російського диктатора», — пояснив Юсов. Він зазначив, що одним із наслідків повномасштабного вторгнення в Україну стала деградація системи безпеки і дестабілізація ситуації вже всередині самої РФ.
Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков відреагував на події на Бєлгородщині так: мовляв, «Путіну повідомили» про «спробу прориву диверсантів». За його версією, «триває робота з видавлювання диверсантів і знищення диверсійної групи».
Між Козинкою і Бєлгородом — 87 км, але навіть така чимала відстань, якщо вірити повідомленням у місцевих ТГ-каналах, не завадила поширенню серед мешканців цього російського регіону паніки.
«Очевидним фактом є те, що війна прийшла не лише в оселі українців, а й, власне, зачепила основи путінського режиму, і проходить сьогодні по всій території так званої російської федерації», — додав Юсов.
В ГУР МО вважають, що під Бєлгородом відбувається звільнення цих територій від режиму путіна і відновлення там конституційного ладу. А для України бєлгородські події актуалізують питання створення безпечної і демілітаризованої зони, щоб захистити власне населення від терористичних атак з боку путінських бойовиків.

scroll back to top

Previous post Судять чоловіка з нашого району, який вбив дружину
Next post Педагоги Сміли здобули перемоги на престижній міжнародній виставці