Зоозахисники не припиняють боротьбу з «коробочницею»

Деталі

Вже не раз в Смілі люди скаржились на пані Тетяну, яка постійно коло центрального ринку сидить з клітками повними кошенят і цуценят. Перехожі обурені таким утриманням і поводженням з тваринами, а сусіди на вулиці Волошковій, де мешкає ця заводчиця тварин, просто потерпають від смороду.

«Сьогодні люди вчергове викликали поліцію на «коробочницю» у центрі міста. Наразі у суді вже перебувають матеріали за ст.89 КУпАП (Жорстоке поводження з тваринами). Клочко Т.Я. найняла адвоката, пана Дем’яненка, який пише заяви на відкладення засідання для того, щоб вийшли строки притягнення та вона уникла покарання.»- написала зоозахисниця, голова ГО «Хвіст» Анастасія Задерновська.

До її допису прикріплене відео, де видно, що тварини сидять у скупченні, в спеку, не мають можливості сходити у туалет, не мають вільного доступу до води і їжі. Також на відео чутно як одна із жінок питає пані Тетяну, чому вона, маючи стільки тварин, з жодною із них не звертається до ветеринарних лікарів. Та, в свою чергу, відповідає: її тварини не хворіють, а коли і хворіють, то вона сама знає як їх лікувати.
«Карантин? Лікування? Вакцинація? Стерилізація? Щеплення проти сказу? Звісно, це все не робиться. Я звертаюся до смілян з проханням не віддавати цій людині тварин. Оскільки такі хвороби як, наприклад, парвовірусний ентерит, панлейкопенія, каліцивіроз, рино — призводять до 70-90% смертності тварин. Багато вірусів зберігають свою активність місяцями, а візуально здорові тварини можуть бути носіями або ж бути вже зараженими (інкубаційний період). Сказ є смертельною хворобою, після появи симптомів лікування не існує!»- з болем пише зооволонтерка Анастасія.

Вона просить не забезпечувати такий ганебний бізнес, як у Тетяни Клочко. І наголошує, що жодний волонтер не приймає необмежену кількість тварин і тим паче за кошти. А ця «коробочниця» поставила цю справу на потік.

Люди в коментарях зазначають, що не раз бачили як їй приносять різних цуциків і кошенят і вона бере їх до себе за гроші. Так само розповідають, що коли брали у Тетяни тваринку додому, вона за короткий час помирала у страшних муках. Це підтверджує слова зооволонтерів, що «коробочниця» не займається вакцинацією тварин, якимись карантинними заходами: всі тварини в одній купі, перезаражують один одного.

Тож всі небайдужі до долі цих тварин сподіваються, що поліція проведе всі слідчі дії правильно і що суд визнає ці дії жорстоким поводженням з чотирилапими та припинить знущання над ними.

scroll back to top

Previous post За п’ять місяців цього року фахівці зареєстрували в майже 50 черкащан ротавірусний ентерит — Новини Черкас за сьогодні
Next post У Смілі нині проживає 6 246 переселенців, по району – 53 612