За новими даними у Смілі зараз близько 8 тисяч переселенців

Деталі

У міській владі повідомляють, що реальна кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які переїхали жити у Смілу з інших міст, тікаючи від війни, складає приблизно 7-8 тисяч осіб. Але не всі стають на облік – декого лякає той факт, що для цього потрібно йти до військкомату. Хтось цього соромиться, а хтось боїться.
Офіційно на території нашого міста зареєстровано 5,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які стоять на обліку в управлінні соціального захисту.
Частина з них проживає у комунальних закладах — у садочках, у школах, у гуртожитках. Проте там не дуже приємні умови для життя, наприклад, немає душу, ванни. Знаючи позицію президента і його Офісу, що працюють у напрямку будівництва житла для вимушених переселенців, хотілося б допомоги і для Сміли з боку держави у цьому напрямку, щоб ці люди у найближчому майбутньому могли отримати нормальне житло.
Міська влада Сміли активно співпрацює з обласною адміністрацією щодо отримання гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб, її роздають майже щотижня разом з громадськими організаціями, з Червоним хрестом та торгівельними мережами.

Previous post У Смілі відновили роботу над економічною стратегією міста
Next post Липень фінішує, але спека крапку не ставить

Добавить комментарий