Як вирішуватимуться питання протезування ветеранів війни та забезпечення їх житлом — Новини Черкасс

Так, депутат Черкаської міськради та інвалід війни Сергій Прядка, зокрема, зауважив, що дедалі більше ветеранів повертається додому і стикається із невирішеними проблемами, які позначаються на якості їхнього життя.

“Дуже важливе питання – забезпечення житлом інвалідів війни 1-2 групи. Я отримав поранення у 2017-ому році і досі не маю власного житла. Моя черга мала настати у цьому році, але розпочалося повномасштабне вторгнення. Так само гостро стоїть питання протезування. Те, чим держава нас забезпечує, не завжди задовольняє потреби. Але ж чим якісніший протез, тим краще ми почуваємося і можемо займатися добрими справами”, – поділився Сергій Прядка.

За словами народного депутата та голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича, у бюджеті на 2023-ій рік на реабілітацію ветеранів війни  уже закладено 2 мільярди гривень.

“Завдання Міністерства у справах ветеранів та Міністерства оборони залучити до реабілітації якомога більше санаторіїв, а не лише лікарень, які мають фонди, але потребують спеціалістів та відповідного обладнання. Багато таких санаторіїв уже беруть таку ліцензію.  МОЗ  формуватиме комплексні програми з реабілітації,  які охоплюватимуть не лише фізичне відновлення людини,  а й психологічне. 2 мільярди гривень у Національної служби здоров’я України вже є”, – запевнив Олександр Завітневич і закликав депутатів співпрацювати у цьому напрямку на всіх рівнях.

Щодо забезпечення військових житлом, то, за словами нардепа, до повномасштабного вторгнення відповідний закон був готовий.

“Коли закінчиться війна, ми повернемося до цього питання і будемо його вирішувати”, – підсумував Олександр Завітневич.

*Реклама

Previous post Хайп не пройде: Тренкін все одно винесе на сесію рішення про зарплату мера, бо цього вимагає закон
Next post Як обрати кращі слоти FAVBET та почати вигравати