Сьогодні Михайлів день: що ні в якому разі не можна робити

Деталі

 

Сьогодні вшановують небесного воїна Архістратига Михаїла. Повна назва свята – Собор Архістратига Михаїла та інших Небесних сил безтілесних.
Михайлів день святкується в одну і ту ж дату щороку – 21 листопада.
Традиційно молитви до Архистратига Михайла — це про захист. Про захист від війни, від лих, від зла, від злодіїв, від ворогів, від усього того, що так чи інакше може приносити смерть. І якщо це захист, то автоматично це переходить на звичайних мирян. Вони повинні згадувати, не тільки просити про допомогу, а й самі також допомагати. Вони повинні допомагати нужденним, згадати всіх, кому потрібна допомога, хто потребує підтримки, хто потребує слова, молитви, якоїсь матеріальної допомоги. Тобто такий день, коли потрібно всім допомагати.
На Михайлів день прийнято веселитися і запрошувати гостей. На стіл обов’язково ставили багато страв.
Що можна робити в Михайлів день?
У це свято можна вінчатися, не можна відмовляти в допомозі, заборонено займатися роботою по дому, прибирати і прати, не можна мити голову, інакше можна вимити весь розум, не можна користуватися гострими предметами і різати ножем, щоб не накликати гнів святого, у цей день заборонено обманювати інших і намагатися заробити нечесним шляхом.
Кращий спосіб відзначити Михайлів день – відвідати богослужіння або прочитати молитву архангелу вдома.

scroll back to top

Previous post Смілянський рок-гурт «В моїй голові» випустив новий крутий трек «DOOMKA»
Next post З цього дня “зима стає на ноги”

Добавить комментарий