Аферисти дурять тих, хто хоче купити генератор

Деталі

В області почастішали випадки, коли аферисти дурять тих, хто хоче купити генератор.
Про це повідомляє Зоя Вовк з обласної поліції.
«Судячи зі звернень до поліції, черкащани масово кинулись до інтернету купувати генератори. В основному їх шукають на загальновідомих сайтах з продажу товарів, та за низькою ціною. Відтак громадяни почали натрапляти на шахраїв. Вже маємо заяви від тих, хто задешево хотів придбати генератор, а в результаті залишився без нічого», – розповідає пані Зоя і закликає жителів області бути пильними під час купівлі генераторів в інтернеті. Оскільки платформи оголошень — улюблені місця аферистів.
За її словами, для обговорення деталей купівлі-продажу шахраї пропонують перейти у месенджер. Такі «продавці» переконують оформити покупку, використовуючи доставку від платформи оголошень. Вони запевняють, що самотужки все оформлять і надішлють посилання на сформований бланк замовлення. Покупцю буде потрібно лише перейти за посиланням та ввести дані банківської картки .
«Однак за цим посиланням може «ховатися» фішинговий ресурс, який, як правило, дуже схожий на офіційний сайт майданчику оголошень. Таким чином ви передаєте дані банківської картки шахраю. А далі він може розпорядитися ними на власний розсуд», – пояснює Зоя Вовк і радить у жодному разі не переходити за посиланнями, отриманими у месенджерах, сплачувати покупки лише на офіційному сайті платформи оголошень, не пересилати кошти, допоки не побачите товар на пошті. Адже сайти, які приймають онлайн-платежі, мають бути захищеним – в назві адреси мають містити https://
«А якщо ви таки потрапили у пастку шахрая, звертайся за формою зворотного зв’язку: https://ticket.cyberpolice.gov.ua», – підсумовує Зоя Вовк.

Previous post На Черкащині батькам загиблого захисника вручили нагороду сина
Next post У Сьомій школі відбулась «Посвята козацьких роїв»