Черкащанину, який відвів російський дрон від побратимів, просять надати звання «Героя України» — Новини Черкас за сьогодні

в Новини

30.09.2023

26-річному командиру роти механізованої бригади ЗСУ Олексію Солоданюку з Черкащини просять присвоїти звання “Героя України”. Воїн загинув 23-го серпня під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. Він відвів російський розвідувальний дрон від побратимів та підірвався на міні.

Про це пишуть в електронні петиції на сайті Президента України.

Олексію Солоданюк народився 5 вересня 1996 року в селі Склименці Черкаської області.

“Він почав шлях боротьби за Україну ще з часів Революції Гідності, бувши першокурсником, а з перших днів великої війни добровільно мобілізувався до лав ЗСУ, став зразковим командиром та прикладом для побратимів”, – зазначають в петиції.

21 серпня захисник виконував бойове завдання поблизу села Роботине Запорізької області. Мав завести групу та повернутися на місце базування, але пішов з ними на завдання. 23 серпня, щоб не ризикувати життям побратимів, визвався сам вийти зустріти групу закріплення, що погано орієнтувалася на місцевості. По дорозі його помітив ворожий дрон. Намагаючись вийти з поля зору, щоб не видати маршрут та укриття побратимів, приблизно о 7:15 ранку натрапив на ворожу міну, від якої загинув моментально.

Підтримати петицію можна за покликання ТУТ.