Довірившись телефонним шахраям, черкащанки з власних рахунків втратили 55 тисяч гривень — Новини Черкащіни

22 червня 2023, 18:02

«Вашу карту заблоковано», «з вашого рахунку підозріла транзакція», «ми здійснюємо перевірку клієнтів»… Зловмисники використовують різні способи, аби отримати доступ до банківських даних.

Жертвами телефонної афери стали двоє черкащанок. Жінкам на мобільний телефон зателефонував невідомий, представившись представником служби безпеки одного з банків, зловживаючи довірою, дізнався реквізити банківських карток, після чого з банківських рахунків потерпілих зникли грошові кошти на загальну суму 55 000 гривень.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України.

Ким би не представся співрозмовник, ніколи:

• не повідомляй дані банківської картки, особливо CVV, термін дії картки, одноразові паролі з SMS, дані авторизації в онлайн-банкінгу;
  • підключіть смс-інформування стосовно операцій з платіжною карткою;
  • встановіть індивідуальні ліміти на операції зі своєю платіжною карткою.

Для платежів або переказів обирайте перевірені сервіси.

Стали жертвою шахраїв? Телефонуйте до поліції на спеціальний номер 102.

Про це повідомляє поліція Черкащини.

Джерело

Previous post Керманич скоїв ДТП, будучи у стані алкогольного сп’яніння — Новини Черкащіни
Next post У Харкові судитимуть чоловіка, який вів активну рашистську пропаганду в інтернеті | Кримінальні новини