Екскерівника сервісного центру МВС на Херсонщині судитимуть за колабораціонізм | Кримінальні новини

02.06.2023 14:30

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника одного з сервісних центрів МВС в Херсонській області за пособництво державі-агресору.

За даними слідства, підозрюваний в окупованому Херсоні працевлаштувався до незаконно створеного окупаційною адміністрацією «государственного унитарного предприятия «Херсонская железная дорога». Там обійняв посаду так званого «заместителя начальника строительно-монтажного эксплуатационного управления».

На нього покладались обов’язки з організації ремонтних робіт будівель і споруд на території залізничного вокзалу у м. Херсоні. Також він забезпечував контроль пасажирських перевезень. Дбав про безпеку представників окупаційної адміністрації рф, які прибували залізницею з тимчасово окупованих територій України.

Окрім того, обвинувачений вживав заходів для реалізації окупаційної політики щодо впровадження у регіоні «рубльової зони».

Правоохоронці викрили чоловіка у місті Херсоні під час проведення стабілізаційних заходів.

Наразі він утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.

За матеріалами поліції Херсонської області

Источник

Previous post На Волині за державну зраду засуджено чоловіка, який служив у лавах зс рф. ФОТО | Кримінальні новини
Next post За державну зраду судитимуть екскомандира кримського «Беркуту», — прокуратура | Кримінальні новини