Інтенсивність опадів зменшиться, але надходження холоду продовжиться

Деталі

Після сонячної й аномально теплої погоди із 15 квітня на Черкащині задощило та похолодало. Причина — активізація циклонів та їх атмосферних фронтів, які відкрили доступ холоду. Температурний фон знизився на 4-5º.
На цьому наголошує директор обласного гідрометцентру Віталій Постригань.
За його словами, на період 15-17 та ніч 18 квітня випало 16-24 мм дощу, або 50-70% місячної норми. І це ще не межа.
«Вчора, 18 квітня, погоду нашого регіону визначає південний циклон, який суттєво додав дощу у квітневу скарбничку опадів. Температура повітря вдень була 10-15º», — говорить пан Віталій.
Він каже, що сьогодні та завтра інтенсивність опадів зменшиться, але надходження холоду продовжиться. Тож вночі 20 квітня існує ймовірність сильних заморозків 0-5º. А
21 квітня, за попередніми прогностичними розрахунками, чекаємо значні, місцями сильні дощі, вночі можливо навіть з мокрим снігом. Весняна погода мінлива.

До речі, зазначає Віталій Постригань, поки південний циклон рясно поливає Черкащину дощем, Центральна Європа та Альпійський регіон знову побіліли – там повернулася зима. І після аномальної весняної 30°С спеки, значні території Балкан,вкрилися снігом. «Пізня зима» утримається в Австрії і у найближчі вихідні. Між тим, у розпал весни 6°морозу і сніжна погода завітала й у наші Карпати – там засніжило гору Піп Іван.

scroll back to top

Previous post Понад два місяці тому загинув під час захисту Авдіївки 22-річний черкащанин (ФОТО) — Новини Черкас за сьогодні
Next post Нові тарифи на послуги КП “ВодГео” діятимуть з 1 травня 2024 року