Кам’янська молодь вчилася бути багатою — Новини Черкащіни

22 липня 2022, 19:07

«Або ви навчитеся управляти вашими фінансами, або нестача грошей буде управляти вами до кінця життя», — таку думку висловлює гуру персональних фінасів Девід Ремсі. Задля формування фінансової грамотності у молодих людей Кам’янської територіальної громади у молодіжному просторі «Саме час» був проведений 3-денний навчальний курс.

Цей проєкт був організований громадською організацією «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» у партнерстві з компанією Scatec Ukraine (ТОВ «Чиста Енергія – 2011»).

Серед зареєстрованих осіб було відібрано 13 учасників. Ними стали: Роман Гордієнко, Яна Магда, Катерина Бойчук, Марко Чікаідзе, Вікторія Вишневська, Данило Бойчук, Софія Захаренко, Ірина Мандрійчук, Валерія Скічко, Вікторія Приходько, Вікторія Максименко. Єлизавета Моцкевич, Юрій Рибчук.

Упродовж курсу учасники знайомилися з історією грошей та українськими банкнотами, дізнавалися як психологія впливає на багатство, вчилися вести облік доходів та витрат, розкривали секрети заощаджень, планували безпечні покупки в інтернеті, складати особистий і сімейний бюджет. Окрім навчання молодь також мала багато інтерактиву та цікавих ігор. Все це завдяки плідній праці організаторів та тренерів проєкту – Антону Юрченку й Ользі Бойчук.

IMG_8313

Разом з тим, на заході були присутні й гості. Зокрема, виконавча директорка Черкаської філії №32 «Приватбанку» Світлана Безнос та виконавчий директор Кам’янської філії кредитної спілки «Кредит-Союз» Сергій Сірченко. Вони розповіли слухачам про функції банківської системи, депозити, переваги та недоліки кредитів.

На згадку про наші активні дні навчання кожен учасник отримав сертифікат та брендований подарунок – ланч бокс.

IMG_8401

Організатори рекомендують кожному замислитися про своє майбутнє та почати піклуватися про нього вже зараз. Бути фінансово грамотної особою у наш час не лише модно, а й корисно. Тож, приєднуйтеся до цієї ініціативи й ви!

Лідія КСЕНОФОНТОВА,

членкиня ГО «Молодіжне об’єднання

Нове покоління Кам’янщини»

Джерело