Міська влада знову збирала голів гаражних кооперативів, щоб знайти з ними порозуміння

Деталі

Відбулося засідання постійної комісії з питань земельних відносин.
На комісії депутати та представники влади продовжили шукати шляхи вирішення проблеми, яку розглядають вже кілька засідань поспіль – врегулювання роботи гаражних кооперативів міста, виявлення у гаражних кооперативах незаконних станцій технічного обслуговування автомобілів, легалізація роботи цих СТО і сплата податків.
На нараду запросили голів гаражних кооперативів нашого міста, з них з’явилося 10 осіб. Всі заявляли одне й те саме – на території мого кооперативу СТО немає. Зокрема, голова кооперативу за адресою вул.Ржевська, 60 (біля бойні) сказав, що у нього понад 370 гаражів. У кожному гаражі робиться якась робота з ремонту автомобіля. Всі запевняють, що це ремонтується власний автомобіль. Вичисляти СТО — це не є повноваження голови кооперативу. Голова може подивитись покази лічильників, техніку безпеки… У Статуті написано, що кожен гараж – це приватна власність, тож лізти у приватну власність – кооперативи не мають права.
Голови кооперативів вважають, що влада пішла не тим шляхом. Хай краще комісія ухвалить якесь єдине правильне рішення і це рішення голови кооперативів донесуть до членів гаражних кооперативів.

Депутати вирішили, що на комісію прийшли саме ті голови кооперативів, які чесно працюють і можуть відверто дивитися людям в очі. А порушники якраз і не з’явилися.
Під час своїх виступів голови кооперативів озвучили свої проблеми і претензії до влади. Просили допомогу у питаннях з приватизації землі. Просили захисту від дій податкової, яка оштрафувала маленький гаражний кооператив на 30 гаражів, у якому ставлять машини тільки пенсіонери, на 200 тисяч гривень за дрібні порушення та ще й заблокувала всі рахунки.
Але представники влади майстерно відмовилися вирішувати особисті питання голів кооперативів… Мовляв, податкова – це орган, який не підпорядковується міській владі, а земельні питання самі приходьте і вирішуйте в управлінні архітектури. Тож, вислухавши голів кооперативів, їх відпустили, а самі знову продовжили міркувати, що робити з незаконними СТО далі.
Після довгих обговорень, вирішили заслухати інформацію про те, як питання роботи гаражних кооперативів вирішуються в інших містах. Наприклад, у Броварах. З’ясувалося, що там є спеціальні інспекції, які виявляють порушника адміністративних правил і його постійно обкладають штрафами, поки той сам легалізується. Весь кооператив не чіпають, тільки точково штрафують порушників.
Потім згадали, що у Смілі також є подібна інспекція і створено комісію з легалізації праці, яка вже нібито провела 400 перевірок підприємців. Але коли комісія виїжджала у гаражні кооперативи, то там вона не знайшла ніяких порушень, бо всі гаражі дивним чином були закриті.
То чи потрібна така комісія, яка недієва або немає важелів впливу і нічого не робить? – цікавилися депутати.
Тож розгляд питання про гаражні кооперативи завершився тим, що на наступну депутатську комісію запросять представників інспекції з легалізації праці, які повинні доповісти про свою роботу та запропонувати, що вони зможуть зробити для виявлення незаконних СТО.
Тож розгляд цього питання продовжується…
Відео з виступами голів кооперативів можна подивитись на каналі Сміла.ua

scroll back to top

Previous post За вчора в області 318 нових хворих на ковід