Мобільні медичні бригади Червого Хреста — реальна допомога селянам

Деталі

Мобільні медичні бригади Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста України працюють, виїжджаючи до віддалених населених пунктів районів Черкащини, розповідають на інтернетресурсах організації.

Інформують, що лише протягом березня спеціалісти надали первинну медичну допомогу 2 305 бенефіціарам, здійснивши 122 виїзди і працюючи у 145 віддалених селах та у прихистках для переселенців.
Значна частина людей, яким надають первинну медико-санітарну допомогу мобільні бригади – вразливі категорії населення. За минулий місяць 253 бенефіціарів ММБ – це люди, які мають офіційну інвалідність, 191 людина – офіційно безробітні. Також 106 дітей мали потребу в допомозі чи огляді лікарів мобільних бригад.

За результатами огляду 418 пацієнтів було направлено до закладів охорони здоров’я для профільних оглядів і лікування.
1052 людей у березні отримали на перший тиждень лікування безкоштовні ліки. Спеціалісти Червоного Хреста у цьому проєкті — це лікарі та медичні сестри/брати, які допомагають надавати первинні медичні послуги там, де у людей є обмежений доступ до медичних послуг. Вони допомагають людям, які цього потребують, або не мають можливості дістатися вчасно задля отримання медичної допомоги у заклади охорони здоров’я.
Як зазначають в публікації, на Черкащині працюють 6 мобільних медичних бригад Червоного Хреста України. Вони вже майже рік здійснюють виїзди у Монастирищинській, Звенигородській, Драбівській, Чигиринській, Смілянській та Канівській громадах області.
Допомагають в реалізації цього надважливого проєкту у Черкаській області надійні партнери з Канадського Червоного Хреста.

scroll back to top

Previous post В трагічному ДТП, що сталось у Смілі, загинув чоловік