На цвинтарі в Тальному майже не залишилося місця | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області

Нині кладовище у Тальному майже заповнене. Про цю проблему у міськраді говорять вже кілька років. Так, у 2019-му році був виготовлений проєкт на будівництво цвинтаря, але без складеного на те кошторису. Зараз на кладовищі у Тальному, що розтягнулося на кілометри, місць тільки меншає. І якщо на будівництво кладовища у 2019-му треба було 2 мільйони, зараз ця цифра виросла до кількох десятків мільйонів гривень, — пишуть «Вісті Черкащини».

Міський голова Тального Василь Сідько говорить про можливості будівництва нового кладовища: документи є, цілком можливо, навесні буде готовим і генеральний план. Сам проєкт «розбиватимуть» на частини.

Найперше, за його словами, потрібно встановити огорожу (перевагу, ймовірно, віддадуть бетонній) і зробити під’їзд. Про виділення коштів на ці цілі, як пояснює голова, будуть дбати вже зараз.

— Колапсу бути не повинно, – пояснює Василь Петрович. – Ховають не тільки на нових місцях на діючому кладовищі, є також багато «підселень».

Начальник комунального підприємства «Тальне-Сервіс» Віталій Марченко зазначає, що наразі вивчають, скільки ще є вільних місць по всій території міського кладовища. Каже, роблять максимум для того, щоб якнайшвидше запустити новий цвинтар.

Previous post Черкаські легкоатлети здобули медалі на всеукраїнських змаганнях
Next post Черкащанам, які заборгували “Водоканалу”, пропонують укласти договір реструктуризації | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області