Північні вітри триматимуть морози до пʼятниці

Деталі

Незважаючи на збільшення тривалості світлового дня, сонячного тепла все ще недостатньо, щоб зупинити вихолоджування північної півкулі, яке відбувається по інерції. У Черкасах, наприклад, за вихідні середньодобова температура 5-6º морозу, при кліматичній нормі січня 3,6° морозу.
Про це розповідає головний синоптик області Віталій Постригань.
За його словами, останній тиждень січня, який за кліматом є найморознішим у році, все ж виправдає свій холодний «статус». Серія атлантичних циклонів, які відійшли на схід та залишили «хвіст холоду» в нашому регіоні, знизили температуру повітря до помірних морозів. Домінування північних рвучких вітрів підтримає морозний температурний фон до п’ятниці.
«При цьому, проникнення холоду на південь спровокувало утворення локальних циклонів над Чорним морем, атмосферні фронти яких періодично підкидатимуть сніг, поступово збільшуючи висоту снігового покриву, яка наразі 2-5 см. Температура вночі 8-13º морозу, вдень 3-8º морозу», – говорить пан Віталій.

І додає, підвищення температури до відлиг прогнозується вже напередодні вихідних, 28-30січня, що пов’язано з виходом нового циклону з Атлантики, який розверне вітер на південний та почне постачати більш тепле вологе атлантичне повітря.
«Багато людей навіть не здогадуються, наскільки морозна погода корисна для нашого організму. І тому в зимовий період не варто відмовлятися від прогулянок.
У морозному повітрі вміст кисню підвищується на 30%, а рівень бактерій та вірусів значно нижче, ніж при плюсовій температурі», – підсумовує Віталій Постригань.

scroll back to top

Previous post На баланс СКП «Комунальник» передадуть два об’єкти завершеного будівництва
Next post Прокуратура підозрює 2-х поліцейських у перевищенні повноважень