В яких регіонах не буде опалення взимку

Деталі

Через війну, яку на нашій території розв’язала Російська Федерація, на українців чекає сувора зима, бо окупанти пошкодили багато енергетичних об’єктів. Міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла, де ситуація найскладніша.
Про це повідомляє видання «Укрінформ».
Отже, у зоні ризику опинилися Херсонська та Запорізька області, а також лівобережні регіони, зокрема Миколаївська, Донецька, Луганська, Харківська та частково Чернігівська та Полтавська області.
Згідно з інформацією Мінінфраструктури України, окупанти пошкодили 316 котелень (304 пошкоджено та 12 зруйновано), 10 ТЕЦ (6 пошкоджено та 4 зруйновано) та 1 ТЕС.
Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишев зазначив, що є пошкоджені об’єкти, які не дозволять виробляти теплопостачання. Це Кременчуцька, Чернігівська та Охтирська ТЕЦ. Проте уряд вже розробив графік їх відновлення та необхідну суму. Але провести роботи у повному обсязі до початку опалювального сезону дуже проблематично.
У зв’язку з цим уряд рекомендує жителям тимчасово окупованих і прифронтових територій евакуюватися в безпечніші регіони. Це стосується Херсонської та Запорізької областей, зокрема Енергодару, Бердянська та Мелітополя.

scroll back to top

Previous post На виконкомі говорили про «Осінній урожай 2022» у Смілі та актуальні питання нашого міста
Next post СБУ збирає доказову базу злочинів окупантів