Випікають до 300 буханок хліба: в Черкаській області відкрили соціальну «Корисну кондитерську» (ФОТО)

Кондитерську-пекарню для самореалізації та зайнятості, освоєння нових навичок і працетерапії осіб з інвалідністю відкрили сьогодні в Золотоніському центру надання соціальних послуг. У тестовому режимі пекарня працює вже тиждень, але кількість охочих отримати корисну та бюджетну випічку зростає з кожним днем.

Про це повідомляє пресслужба департаменту соціальної політики ЧМР.

Нині в "Корисній кондитерській" щодня випікають до 300 буханок хліба. Їх соціальні працівники розносять підопічним центру за ціною собівартості. У планах – виготовлення більш різноманітної продукції: хліба, пиріжків, кондитерки, зокрема й дієтичної – без цукру та глютену, та налагодження механізму доставки продукції соціально незахищеним жителям міста мобільними групами.

Крім того, за словами директорки центру Людмили Неліної, найближчим часом в пекарню планують влаштувати двох осіб з інвалідністю з числа підопічних центру, щоби вони навчилися елементарному – готувати та обслуговувати себе на побутовому рівні. А в перспективі – для їхньої соціалізації та працевлаштування.

"Створення такої пекарні – це насамперед прояв турботи про осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, адже так вони зможуть щодня отримувати випічку за бюджетною ціною. Більше того, саме такий формат пекарні передбачає можливість врахувати індивідуальні потреби кожної людині в харчуванні та випікати продукцію з конкретним складом. І не менш важливий момент – це працетерапія для осіб з інвалідністю. Нині у нас вже готують в кондитерській діти з інвалідністю молодшої та середньої групи. Результати дуже хороші: діти не лише зайняті, зацікавлені, зосереджені та спокійні, а й у процесі здобувають конкретні практичні навички", — розповідає Людмила Неліна.

Джерело

Previous post Побачила у соцмережах: на Черкащині розшукали дівчину, яка не виходила на зв’язок два тижні
Next post Пожежа в будинку та в автомобілі: на Черкащині за добу загинуло дві людини (ВІДЕО)