За п'ять місяців фахівці провели понад 200 моніторингових обстежень місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб.
Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.
За результатами цих обстежень порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог виявлено у 20% випадків.
Основні порушення:
— недостатня площа житлових кімнат з урахуванням кількості мешканців,
— відсутність окремих приміщень для ізоляції осіб із симптомами інфекційних хвороб,
— неналежні умови для самостійного приготування їжі,
— порушення термінів та умов зберігання харчових продуктів,
— відсутність медичного забезпечення в окремих закладах.
Керівникам закладів, де перебувають тимчасово переміщені особи, направлено відповідні пропозиції щодо забезпечення належних санітарно-гігієнічних та протиепідемічних умов.