У Черкасах запрацював завод з виробництва захисних плівок для вікон і не тільки… — Новини Черкащіни

09 серпня 2022, 17:23

У Черкасах почала свою діяльність компанія з виробництва тимчасових захисних та пакувальних матеріалів ТОВ «РУЛОН.юей». У минулому році однодумці-підприємці з Києва та Черкас вирішили створити підприємство з виробництва полімерних та нетканих матеріалів. Головною ідеєю та той час був тимчасовий захист поверхонь під час проведення ремонтних та інших робіт: оскільки це дає змогу економити час, кошти, зменшити використання миючих засобів під час прибирання після ремонту…

Проте війна внесла свої корективи і зараз, в основному, самоклеючу плівку використовують для заклеювання вікон для стримування розлітання уламків скла при вибухах. Перевагою цього виробу є клей, котрий не залишається на поверхні після зняття (на відміну від скотчу).

У Черкасах компанія ще до війни зробила ремонт в приміщенні, а коли вже в Харкові велись активні бойові дії – вивозили додаткове обладнання, щоб не зупиняти свою діяльність та розширити асортимент.

Одним із основних продуктів виробництва є ламінована термоповсть, котрий виробляють з нетканих матеріалів та додатково ламінують плівкою. Його використовують для будівельних цілей: ним встеляють підлогу під час ремонтів та ін. Ламіноване захисне покриття може втримати пролиті рідини чи фарбу та не дає дряпати підлогові покриття, як паркет, мармур, плитка та ін.

297980096_387236526680128_8098570923970850527_n

Власник компанії сам раніше працював у будівельній сфері і в якийсь момент збагнув, що дані матеріали можуть зробити процес ремонту набагато простішим, як для замовників, так і для робітників. На сьогодні є схожі імпортні аналоги, але вони набагато дорожчі, і, зважаючи на війну, не завжди доступні.

— Самоклеюча плівка досить універсальна та використовується при ремонтних та будівельних роботах, на СТО, для пакування, але зараз нею клеять вікна. Тож намагаємося зробити плівку максимально прозорою, — каже рекламний директор Наталія Шостак. — І також ще хочемо робити чорну самоклеючу плівку – це дуже необхідно для прифронтових міст, де є світломаскувальний режим. Часто люди об’єднуються і купляють плівку цілими під’їздами, щоб мінімізувати витрати на доставку.

297813819_604574537688327_2075427167878289046_n

Сьогодні компанія подалась на державний виробничий грант, очікуємо рішення  і тоді, отримавши частково допомогу від держави, викупить у свою власність ще одну лінію: для виробництва гранули – це дасть змогу зменшити залежність від постачальників.

В цілому в планах є поставити лінію з переробки відходів полімерних матеріалів, щоб робити ще і будівельну плівку.

297826314_7776110415792843_4729123350061254593_n

Джерело

Previous post За дерев’яним столом серед природи Тищенко представляв Шевченка — Новини Черкащіни
Next post Тепловізор для наших захисників | Новини Жашківа