Деталі
З переходом Сміли у «червону» зону дещо змінилася робота магазинів та закладів громадського харчування.
Як розповіла начальник відділу економічного розвитку, інвестицій, торгівлі, підприємництва та захисту прав споживачів Оксана Божко, у нашому місті так, як і раніше, працюють всі продовольчі магазини, аптеки, АЗС, ветеринарні магазини — з дотриманням правил усіх зон: «зеленої», «жовтої» і «червоної». Тобто у кожному магазині повинні бути антисептики, відповідне маркування, маски, таблички – словом, уся необхідна атрибутика, про яку знають підприємці.
На момент настання «червоної зони» повинні припинити свою роботу непродовольчі магазини та громадське харчування.
Якщо ж вони хочуть працювати, то необхідно, щоб був повністю вакцинований персонал і відвідувачі. Всі повинні показувати: ковід-сертифікат про повну вакцинацію, або довідку від сімейного лікаря, що людина перехворіла, одужала і може приступити до роботи, або плр-тест. Ну або довідку про те, що вакцинація даній людині протипоказана.
У підсумку, у Смілі працюють ті ресторани і заклади громадського харчування, які мають повний набір документів. Наприклад, ресторан «АНІ» пускає тих відвідувачів, у кого є сертифікати. При чому і клієнти можуть вимагати в офіціантів, щоб вони показали ковід-сертифікати. І адміністрація закладу може вимагати у відвідувача пред’явити сертифікат.
А такі кафе, як наприклад, «Львівські круасани», перепрофілювались на торгівлю на виніс. У закладі не можна посидіти, але можна просто підійти і купити їхню продукцію.
Оксана Божко говорить, що спеціальна мобільна бригада, створена на виконання розпорядження міського голови, щодня інспектує заклади ресторанного господарства, торгівлі, побуту, а також ринки міста. Були виявлені незначні порушення, про що попереджені підприємці, які здійснюють господарську діяльність. Крім того, спеціалісти проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо діючих карантинних обмежень.