Українців просять ощадливо ставитись до електроенергії, адже зростає навантаження через спеку — Новини Черкасс

Про це повідомили в телеграмі Укренерго.

Нині зростає навантаження на енергосистему через спеку, тривають ремонти на атомних і теплоелектростанціях. Також ремонтують високовольтні мережі.

Крім того, через масовані обстріли в енергосистеми зменшилась надійність.

“Унаслідок масованих російських атак зазнали пошкоджень 43 % магістральних мереж – підстанцій та ліній електропередачі, що транспортують великі обсяги електрики від електростанцій до мереж обленерго. При цьому 70 % із пошкоджених підстанцій були атаковані щонайменше два рази”, – пояснюють в Укренерго.

Нині вже рідше перемикають споживачів на резервні схеми живлення у разі ускладнень в роботі основної схеми, однак вціліле обладнання підстанцій має удвічі більше навантаження.

“Допомогти ремонтувати енергосистему досить просто – будь ласка, продовжуйте ощадливо і по черзі використовувати енергоємні електроприлади, особливо в час вечірнього максимуму споживання – з 19:00 до 22:00 години”, – додали в енергетичній компанії.

У населених пунктах Чигиринщини упродовж дня не буде газу.

Перевірена оперативна інформація про ситуацію в Черкасах та Україні. Підписуйся на телеграм-канал “18000 | Шо там у Черкасах?”

Previous post Впродовж вихідних рятувальники Черкащини ліквідувалии 8 пожеж
Next post У населених пунктах Чигиринщини упродовж дня не буде газу — Новини Черкасс