За рік в Україні зареєстрували близько шести мільйонів випадків інфекційних захворювань — Новини Черкас за сьогодні

в Новини

28.09.2023

Вже понад 114 000 доз вже пройшли державний контроль якості й потраплять до українських аптек.

Про це інформують в пресслужбі Черкаського обласного центру контролю й профілактики хвороб.

Наразі державний контроль якості вже пройшла одна з вакцин проти грипу. Це чотиривалентна інактивована вакцина корейського виробництва. 114 600 доз вакцини отримали позитивний висновок про відповідність вимогам державних і міжнародних стандартів та надходять у продаж до аптек. Ще одна вакцина, яка буде доступною на українському фармринку, – чотиривалентна інактивована вакцина виробництва Франції. 151 100 доз цієї вакцини наразі перебувають на лабораторному контролі Держлікслужби.

За рік в Україні зареєстрували близько шести мільйонів випадків інфекційних захворювань, 98% – це саме грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Зростання захворюваності традиційно очікується із початку жовтня.