У Кам’янській ОТГ незаконно вирубали понад півтори тисячі дерев

Працівники Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з представниками УСБУ в Черкаській області в адміністративних межах Кам’янської ОТГ виявили факт незаконної порубки 1650 дерев.

Про це повідомив керівник Держекоінспекції центрального округу Дмитро Чайка, пише “Про все”.

За його словами, розмір завданої державі шкоди становив майже 3 млн. грн, а за даним фактом вже відкрито кримінальне провадження.

Як повідомив у коментарі “Про все” начальник управління Державного екологічного нагляду в Черкаській області Олександр Позняков, порушення полягає в тому, що дерева вирубали без відповідної експертизи та дозволу на це.

– Дерева були розташовані за межами населеного пункту. А на їх вирубку отримали ордер, який дозволяє вирубувати дерева саме в населених пунктах. Аби все було законно, необхідно було видати лісорубний квиток. Для цього варто було залучити спеціальну організацію, яка проводить обстеження території та дає дозвіл на вирубку дерев, – додає Олександр Позняков.

За його словами, посадова особа у Кам’янській ОТГ на свій розсуд видала невідповідний документ і тепер відповідатиме перед законом. Також він повідомив, що на тій ділянці росли дерева твердих порід: переважно клени та акація.

У пресслужбі ГУНП в Черкаській області журналістам “Про все” повідомили, що кам’янські слідчі відкрили провадження за ст.246 ККУ (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу), а саму справу супроводжує СБУ.

Previous post Засуджено 19-річного черкащанина за розповсюдження порнографічних зображень — Новини Черкащіни
Next post Шматочок хліба — на чотирьох дітей: черкащани поділились спогадами про Голодомор (Відео)