Команда «Батьківщини» на чолі з Юлією Тимошенко розробила план дій для недопущення відключення світла | Новини Умані

Спільно з експертами команда «Батьківщини» розробила план дій для уникнення енергетичної кризи. Його покладено в основу відповідного проєкту постанови Верховної Ради, яку вже внесено на розгляд парламенту.

img

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час робочого візиту разом із командою до ТЕЦ №5. Це найбільша та найпотужніша теплоелектроцентраль в Україні, яка зараз обслуговує столичне правобережжя.

«ПЕРШЕ, ЩО ТРЕБА РОБИТИ – ЦЕ ВВОДИТИ ЕНЕРГЕТИЧНИЙ НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН, ЯК ПЕРЕДБАЧЕНО ЗАКОНОМ ПРО РИНОК ГАЗУ. ЦЕ ДОПОМОЖЕ СТВОРИТИ БАЛАНСИ, РОЗРАХУВАТИ, ЩО І ЯК ПОТРІБНО РОБИТИ ЗІ СПОЖИВАННЯМ І ПОПОВНЕННЯМ ЕНЕРГЕТИЧНИХ РЕСУРСІВ. А ПО-ДРУГЕ, НЕГАЙНО СТВОРИТИ СПЕЦІАЛЬНУ УРЯДОВУ КОМІСІЮ, ЯКА СКЛАДАТИМЕТЬСЯ З ЕКСМІНІСТРІВ ЕНЕРГЕТИКИ, ЕКСКЕРІВНИКІВ РІЗНИХ НАПРЯМІВ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ ГАЛУЗІ. ЦЯ ФАХОВА КОМАНДА МАЄ БУТИ ПОРЯД З УРЯДОМ, НАВІТЬ НЕ ОБІЙМАЮЧИ НІЯКИХ ПОСАД», – ЗАУВАЖИЛА ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО.

На її переконання, потрібно врятувати і зберегти енергосистему.

img

Також, за її словами, потрібно налагодити співпрацю з місцевими громадами і спільно протистояти можливим викликам.

«МИ РЕКОМЕНДУЄМО ВСІМ ГРОМАДАМ, ДЕ Є ГЕНЕРУЮЧІ КОМПАНІЇ, ЯКІ ЇМ НАЛЕЖАТЬ, ЗАВАНТАЖИТИ РЕЗЕРВНІ ПОТУЖНОСТІ  РЕЗЕРВНИМ ПАЛИВОМ. КРІМ ТОГО, МІСЦЕВІ ОРГАНИ ВЛАДИ МАЮТЬ ЗАРАЗ ВИРАХУВАТИ КРИТИЧНІ ТОЧКИ, ТАКІ ЯК ОПОРНІ ЛІКАРНІ, ОСОБЛИВО ПО ЛІКУВАННЮ КОВІДУ, ІНШІ ВАЖЛИВІ ОБ’ЄКТИ, І ПОДУМАТИ ПРО ЛОКАЛЬНІ СИСТЕМИ КРИЗОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЄЮ, СТАВИТИ ДИЗЕЛЬ-ГЕНЕРАТОРИ ТОЩО», – ЗАЗНАЧИЛА ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО.

7

Previous post На Черкащині з грудня діятиме заборона на вилов раків | Новини Умані
Next post Коаліція «Захисників Черкащини» об’єднала АТОвців та визначила напрямки діяльності — Новини Черкащіни