Військово-польові збори для школярів провели військовослужбовці

Деталі

Майже тиждень тривали військові навчально-польові збори для випускників закладів загальної середньої освіти. Вони були проведені відповідно до Розпорядження Черкаської обласної військової адміністрації №211 від 02.05.2023 р.
Тренувальний табір для старшокласників організували військовослужбовці Черкаського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Кожного дня сюди приїздили більше півсотні учнів аби відпрацювати практичні навички. Відповідно до графіків тут пройшли тренування старшокласники всіх навколишніх громад.
Зокрема всі етапи пройшли і сміляни. Як зазначили на сайті Смілянської міськради, при підтримці місцевої влади, творчому підході Черкаського РТЦК та СП до організації проведення заходу (начальник Володимир Старовойтов), юнаки та окремі дівчата (цьогорічні випускники закладів загальної середньої освіти) вправлялися у зборі і розборі автомата Калашникова, стрільбі із нього, поглибили теоретичні знання та практичні навички із тактичної медичної підготовки, ознайомилися із сучасними видами зброї та, навіть, вчилися запускати дрона.

Свій професіоналізм, військову майстерність, приклад для наслідування упродовж двох днів школярам вміло демонстрували підполковник, заступник начальника центру – начальник відділення рекрутизму та комплектування Микола Гетьман і майор, офіцер відділення рекрутизму та комплектування Сергій Лимар, інструктори із роти охорони.
Навчально-польові збори — це своєрідний екзамен на вправність та мужність для старшокласника. Зважаючи на важливість популяризації Збройних Сил України та виховання патріотично налаштованого молодого покоління, важко переоцінити важливість подібних заходів, а особливо, коли свої знання передають професійні військові.

scroll back to top

Previous post Поліцейських, яких підозрюють у зґвалтуванні неповнолітньої, взяли під варту
Next post Черкаські велоспортсмени посіли призові місця на чемпіонатах України — Новини Черкащіни