Через війну черкаські вчителі отримують менші заробітні плати, – Чубіна

Уперше за багато років освітяни міста Черкаси отримали менші заробітні плати, ніж зазвичай. Про це виданню “Вичерпно” повідомила заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна.

Відзначимо, заробітні плати педагогів завжди були захищеною статею видатків у бюджеті. Проте війна внесла свої корективи.

“Міський бюджет не має до цього жодного відношення. Ми маємо розпорядження Кабінету Міністрів, де по всій Україні із заробітньої плати вчителів знято 10 відсотків. У Черкасах – це 52 мільйони гривень на рік. Ми шукаємо різні шляхи, аби це відчувалося якогомога менше, але є такі складові зарплати педагогів, які до кінця цього року будуть меншими “, – зазначила Анастасія Чубіна.

Водночас скорочення вчителів шкіл цьогоріч не відбувалося.

Також, за словами заступниці міського голови, менші заробітні плати цьогоріч отримуватимуть і працівники Департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР:

“До кінця року зарплати будуть суттєво меншими”. У “гарячий” період воєнних дій не всі були задіяні в активній роботі й більшість працівників департаменту перебували у відпустках за власний рахунок”.

Детальніше дивіться у відео:

Previous post Шахтарськ, Азов, Мрія чи Джонсон? Ватутінці підбирають нову назву місту
Next post Черкаський стрілець переміг на Кубку Світу в Баку