Депутату Черкаської облради інкримінують службову недбалість | Новони Черкащіни — огляд політики

Депутату Черкаської обласної ради від фракції «За майбутнє» інкримінують службову недбалість, йому повідомлено про підозру.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області.

Мова про депутата Олександра Ковальчука, що значиться директором ПП «Уманьрембуд 2», власницею якого записана його дружина. За фактом вчинення службової недбалості, що призвела до спричинення тяжких наслідків охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України) чоловіку повідомлено про підозру.

За версією слідства, підозрюваний у ході виконання робіт по ремонту приміщень приймального відділення головного корпусу Канівської райлікарні, допустив складання та видачу офіційних документів, до яких внесено неправдиві відомості в частині завищення обсягів будівництва. Внаслідок бездіяльності директор підприємства завдав бюджету матеріальні збитки на загальну суму майже 750 тис. грн.

Раніше, через зловживання владою та службове підроблення, при будівництві цього об’єкту, підозру отримав Начальник управління служби замовника та будівництва, Департаменту будівництва Черкаської ОДА Олександр Мацко.  Зокрема зазначалося, що роботи по об’єкту виконані не в повному обсязі, а в акти внесено неправдиві відомості та їх завищено.

Договір на капітальний ремонт об’єкту, вартістю у 5,6 млн. грн., було укладено у вересні 2020 року на той час керівником департаменту будівництва Романом Бохіним. Мацко, як і тодішній керівник департаменту, прийшов на посаду в ОДА з Миколаєва. Це були представники команди екс-очільника ОДА Романа Боднара.

Джерело

Previous post Черкаський район: рятувальники ліквідували пожежу в надвірній споруді — Происшествия в Черкассах
Next post На пожежі в дитсадку евакуювали більше 200 осіб | Новони Черкащіни — огляд політики