Ні проїхати, ні пройти: у Черкасах один з провулків чекає ремонту

Автівки грузнуть, а люди ходять попід парканами. У суцільних ямах, залитих водою, нині провулок 1-ий Одеський у Черкасах, розповів Суспільному місцевий житель В’ячеслав Тулуман. За словами чоловіка, в такому стані провулок уже не один десяток років. До міської влади, додав він, зверталися неодноразово, та полагодити шлях лише обіцяють.

Це не дорога, а смуга перешкод, каже про цю вулицю пан В’ячеслав: “Заїхати на своє подвір’я це просто проблема, квест. Кожен вигадує, що може. Іноді неможливо заїхати по болоту”.

Через поганий стан дороги доводиться постійно лагодити машину, додав він.

“Якщо замерзає калюжа, то так само через неї проїхати неможливо, бо лід ламається і машина лягає днищем на нього”, – пояснив черкасець.

Чотири роки живе у цьому провулку Ольга Голінько. Всі ці роки, з її слів, люди самотужки засипають ями, аби вода не затікала у подвір’я: “Завезли відсів, пісок, біля себе засипали. А люди старенькі нічого не можуть зробити зараз, тому просимо допомоги”.

Серед жителів, які пам’ятають цей провулок заасфальтованим, Анатолій Тулуман. З його слів, покриття зникло, коли у 1976 вулицею проводили газ.

“Вони як розколупали весь асфальт, так його і не зробили більше. З того часу ця катавасія і йде”, – розповів він.

Із проханнями до міської влади відремонтувати провулок чоловік звертався неодноразово. Втім, пояснив він, усе безрезультатно:

“Пообіцяли зробити ремонт ще у 2016 році. Казали, що коли буде капремонт Оборонної, то заодно будуть робити ливнівку там і виведуть цю воду в ливнівку. Але її тоді змістили в сторону, не зробили”.

Із подібними зверненнями до міської влади за останній рік звернулися жителі близько п’ятдесяти вулиць і провулків Черкас, та задовільнити потреби усіх одночасно вона не може, розповів виконувач обов’язків директора департаменту ЖКК Сергій Отрешко.

“Не може міська влада за один рік вирішити питання із 324 кілометрів вулиць, провулків і вулично-дорожньої мережі Черкас. Тому їхнє звернення, так само як інші, подадуть на виконавчий комітет на 2023 рік”, – зазначив він.

За словами посадовця, у поточному році передбачили ремонт покриття низки вулиць та провулків.

Previous post Депутати Монастирища просять не закривати лікарню
Next post В області запроваджують жовті графіки відключень, — Ігор Табурець — Новини Черкас