Поліцейські Монастирища виявили нетверезого водія, який викрав чужий автомобіль

Подія сталася вдень 15 листопада у селі Панський міст Уманського району. Розповіли у пресслужбі нацполіції області.

Під час патрулювання поліцейські групи реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності №1 міста Монастирища помітили транспортний засіб ВАЗ-2121. Водій маневрував на дорозі, порушував правила та наражав на небезпеку інших учасників дорожнього руху. Працівники поліції зупинили керманича. Спілкуючись з ним, правоохоронці виявили явні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували чоловіку пройти перевірку. Огляд на стан сп`яніння пройшов на місці у присутності двох свідків за допомогою алкотестера Драгер, який показав результат 1,99 % проміле, що майже в десять разів перевищує допустиму норму.

Під час складання адміністративних матеріалів поліцейським надійшло повідомлення про факт заволодіння транспортним засобом Ваз-2121. Орієнтування збіглося із вже зупиненим авто. Тоді 63-річного порушника затримали у процесуальному порядку та помістили під варту.

Як з’ясувалося, місцевий житель перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння зайшов на територію фермерського господарства, сів до відчиненої машини та поїхав із села. Викрадення автомобіля бачив власник, який намагався зупинити зловмисника, та останній втік. Тоді чоловік звернувся по допомогу до поліції.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва прокуратури чоловіку повідомили про підозру. Наразі суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За скоєне йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Крім того, на правопорушника склали адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йому загрожує штраф у розмірі 17 000 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік.

Previous post Черкаський обласний осередок НСПУ відзначає 50 років — Новини Черкащіни
Next post Засудили черкащанина, який хотів дати хабар патрульному